De øvre deler av Nidaråvassdraget

På satellittbilder over Skandinavia ser vi de store innsjøene Vråvatn, Nisser og Fyresvatn. Disse er interessante å oppleve fra bakken. Turen er på ca 150 km

 Vi anbefaler å kjøre sørover til Nissedal og ta den lille kabelferga over til Fjone (går hver heile time). Fjone har vakre gårder, flott furuskog og mange kilometer med innbydende sandstrender. Ved utløpet av den 35 km lange innsjøen Nisser finner du Treungen, et kommunesenter med foretninger og spisesteder.
Ferden videre bør gå til den store attraksjonen Jettegrytene ved Haugsjå. Ta av RV 41 ved Haugsjåsund til Dynjan der du følger den gamle tømmerrenna fram til Telemarks flotteste badeplass med store gryter og en rekke vannsklier i fjellet. Jettegrytene er et resultat fra den siste istiden som tok slutt for ca 10 000 år siden. Hjemturen bør gå over Fyresdal med mange fotostopper på den flotte Våmurvegen som går på østsida av Fyresvatn.

I Fyresdal kan du besøke en hjortefarm og være med på å mate disse dyrene. For de fiskeglade kan turen til Aketun Fisk ( på vestsida av Fyresvatn) være givende. De har spesialisert seg på fangst og foredling av innlandsfisken sik og har eget utsalg. På vegen til Vrådal er det mange som stopper på Fossum Kurs og Feriesenter som har keramikkverksted, vevstue og en særpreget stallkafé.
Ved Vråliosen kan du velge hvilken side av Vråvatn du vil kjøre. Veien på vestsida er smal og passerer en rekke naturperler. Totalt vil denne turen ta en dag og kjørelengde ca 150 km

 Webcam

Kontakt oss

Øyvegen 95, N-3853 Vrådal, Norway
Tel +47 35056183
Fax +47 35056220
E-mail: info@hyttegrend.no
Org nr: NO892963932MVA

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.